Viilennä, lämmitä ja säästä ilmalämpöpumpuilla

Naantalin Energia aloitti keväällä ilmalämpöpumppujen myynnin kotitalouksille ja yrityksille. Yhteistyökumppanina toimii naantalilainen Varsinais-Suomen Vaihtolämpö Oy. 

Nyt voimme tarjota asiakkaille uusia vaihtoehtoja energian säästämiseen, lämmityskustannusten alentamiseen ja asumismukavuuden lisäämiseen, sanoo toimitusjohtaja Pasi Haarala.

Ilmalämpöpumput sopivat tukilämmitysmuodoksi öljy- ja sähkölämmityksen rinnalle uusiin ja vanhoihin rakennuksiin ja kaikkiin talotyyppeihin. Ne vähentävät öljyn tai sähkön kulutusta, ja lämmityskustannuksissa voi säästää vuosittain satoja euroja. Sähkölämmityksen kustannuksiin verrattuna säästö voi olla jopa 40 prosenttia: mitä suurempi osuus lämmityssähköllä on sähkölaskusta, sitä suuremman hyödyn saa ilmalämpöpumpusta.

Ilmalämpöpumppu levittää myös takan ja muiden lämmönlähteiden tuottaman lämmön tasaisesti asuntoon.

– Ilmalämpöpumppujen käyttäminen on ekoteko, sillä yli kolmannes keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä syntyy asumisesta ja kodin lämmittämisestä.

Lisää asumismukavuutta 

Suomalaisissa kodeissa ei ilmastointi ole vakiovaruste toisin kuin lämpimissä maissa. Mennyt helteinen kesä kuitenkin paljasti, että keinoja lämpötilan säätelyyn tarvitaan.

– Ilmalämpöpumppuja voi lämpiminä aikoina käyttää sisäilman energiatehokkaaseen viilentämiseen. Jäähdyttäessään pumppu poistaa ilmasta kosteutta ja saa sisäilman tuntumaan viileämmältä ja raikkaammalta, kertoo Varsinais-Suomen Vaihtolämmön toimitusjohtaja Ismo Tuominen.

Lämmityksen ja viilennyksen lisäksi Ilmalämpöpumppu suodattaa sisäilmasta pölyä, siitepölyä ja muita pienhiukkasia. Tämä helpottaa allergikkojen elämää.

Helppo hankinta 

Ilmalämpöpumpussa on aina ulkoyksikkö ja yksi tai useampi sisäyksikkö. Asennus ei vaadi erikoisratkaisuja talon rakenteisiin. Huolto- ja asennustöissä on kuitenkin käytettävä kylmäainepätevyyden ja sähköurakointipätevyyden omaavia asentajia.

Varsinais-Suomen Vaihtolämpö on erikoistunut lämpöpumppujen myyntiin, asennuksiin ja huoltoon. Yritys tarjoaa asiakkaille koko paketin avaimet käteen -palveluna: laajan valikoiman laadukkaita ilmalämpöpumppuja sekä ammattitaitoista asennusta. Tilauksen voi tehdä suoraan Naantalin Energian verkkosivujen kautta. Tuotteet myydään asennettuina ja käyttövalmiina.

Ilmalämpöpumpun etuja

  • Säästää lämmityskustannuksissa jopa satoja euroja
  • Viilentää ja lämmittää energiatehokkaasti
  • Suodattaa sisäilmasta pienhiukkasia
  • Sopii kaikentyyppisiin rakennuksiin
  • Asennus ei vaadi erikoisratkaisuja rakenteisiin
Img 1721 Muokattu

Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi erikoisratkaisuja talon rakenteisiin, mutta työssä on käytettävä ammattipätevyyden omaavaa asentajaa, muistuttaa Ismo Tuominen.


Lue lisää ilmalämpöpumpuista ja tee tilaus >

Ota yhteyttä