Tuplasti lisää tuulivoimaa

Img 0815 Muokattu


Naantalin Energia on hankkinut lisää tuulisähkön tuotanto-osuuksia Pohjanmaalle rakennettavasta tuulivoimapuistosta. Puiston valmistumisen jälkeen tuulisähkön osuus Naantalin Energian myymän sähkön määrästä lähes kaksinkertaistuu. 

Tuulivoimapuiston rakentaa Puhuri Oy, josta Naantalin Energian nykyinen osakkuusyhtiö Katternö Kraft Oy omistaa osan. Koko investoinnin arvo on lähes 60 miljoonaa euroa, ja Naantalin Energian osuus tästä on noin kaksi prosenttia. Tuulivoimapuisto valmistuu vuosina 2020–2021, ja se sijaitsee Pyhäjoella.

– Investoinnit kaksinkertaistavat nykyiset tuotanto-osuutemme. Ne kasvattavat tuulisähköksi sertifioidun tuotannon määrää nykyisestä noin kolmesta miljoonasta kilowattitunnista noin kuuteen miljoonaan kilowattituntiin. Tuulivoimapuiston valmistuttua myymästämme sähkön määrästä 6–7 prosenttia on tuulisähköä, kun määrä tällä hetkellä on 3–4 prosenttia, kertoo Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala.

– Puhuri Oy:llä on myös muita hankkeita valmistelussa, ja olemme totta kai kiinnostuneita harkitsemaan tuulivoimatuotanto-osuutemme kasvattamista edelleen.

Vakautta sähkön hinnoitteluun

Naantalin Energia on hankkinut ensimmäiset omat tuotanto-osuudet tuuli-, puu- ja turvevoimaa tuottavasta Katternö Kraftista jo vuonna 2014. Aikaisemmin yhtiö hankki sähkön sataprosenttisesti ostosähkönä pohjoismaisilta markkinoilta.

– Oma tuotanto lisää hankinnan omavaraisuutta ja tuo vakautta sähkön hinnoitteluun, sanoo Pasi Haarala.

Ekologinen tuulisähkö

Naantalin Energian asiakkaat voivat nyt valita sataprosenttisen tuulisähkön ja vaikuttaa omalta osaltaan ilmastotavoitteiden saavuttamiseen. 

  • tuotettu 100-prosenttisesti tuulivoimalla
  • varmennettu alkuperätakuulla
  • uusiutuvaa, puhdasta ja päästötöntä energiaa
  • saatavana yleis-, kausi- ja aikasähkönä

Ota yhteyttä