Ilmalämpöpumput puhaltavat raitista ilmaa kaupungin kiinteistöihin

Naantalin kaupungin tilalaitos hoitaa ja hallinnoi kaupungin omistamia ja vuokraamia kiinteistöjä. Ilmalämpöpumppujen avulla haetaan energiansäästöä sekä raikkaampaa ja tarvittaessa viileämpää sisäilmaa.

Päättynyt kesä oli poikkeuksellisen lämmin, ja Naantalissa tämä on merkinnyt kovaa kiirettä ilmalämpöpumppujen asennuksissa ja huolloissa.

– Vaihdoimme muun muassa Rymättylän koulun keittiön ilmalämpöpumpun uuteen elokuussa juuri ennen koulujen alkua. Viimeisimpänä hankintana asennutimme kuntoilijoiden iloksi Maijamäen koulun punttisaliin jäähdyttävän ilmalämpöpumpun, kertoo kiinteistönhoidon esimies Jaakko Riippi Naantalin kaupungin tilalaitokselta.

Ilmalämpöpumppujen asennuksissa ja huolloissa yhteistyökumppanina ja yhtenä puitetoimittajana on Varsinais-Suomen Vaihtolämpö Oy, joka on myös Naantalin Energian yhteistyökumppani.

– Kysyntä on ollut tänä kesänä niin suurta, että koko maasta loppuivat ensin ilmalämpöpumput ja sitten asennustarvikkeet kesken. Ilmalämpöpumppujen hyötyihin on todellakin herätty, ja asennuksia on tehty niin paljon kuin olemme pystyneet, kertoo Varsinais-Suomen Vaihtolämmön toimitusjohtaja Ismo Tuominen.

Työssäjaksamista ja hyviä päiväunia

Tilalaitoksen tavoitteena on säästää energiakustannuksissa ja parantaa kaupungin kiinteistöjen sisäilmaa ja sitä kautta työssäjaksamista. 

– Asennamme jäähdyttäviä ilmalämpöpumppuja valmistuskeittiöihin ja päiväkodeissa lasten nukkumahuoneisiin. Pyrimme näin saamaan keittiöhenkilökunnalle mukavammat työolot ja lapsille raikkaan huoneilman hyviä päiväunia varten, kertoo Riippi. 

– Saaristossa ei ole kaukolämpöä tarjolla, ja öljylämmitys on melko yleinen lämmitysmuoto. Siellä haemme ilmalämpöpumpuilla vaihtoehtoisia tapoja lämmittää kiinteistöjä. 

Laadukkaat laitteet ja ammattimainen huolto

Jaakko Riippi kiittelee vuoden alkupuolella Varsinais-Suomen Vaihtolämpö Oy:n kanssa aloitetun yhteistyön sujuvuutta.

– Ilmalämpöpumppujen hankinnassa otamme huomioon tuotteen elinkaaren pituuden ja kokonaiskustannukset. Varsinais-Suomen Vaihtolämmön kautta saamme laadukkaita ja kestäviä tuotteita, joihin löytyy myös varaosia.

Myös säännöllinen ja ammattimainen huolto pelaa hyvin, mikä pidentää ilmalämpöpumpun elinkaarta huomattavasti. 

Naantalin kaupungin tilalaitos

  • ylläpidettävä rakennuskanta yli 350 000 m2
  • rakennusten ja niiden tekniikan huolto, korjaus ja kunnossapito
  • 10 rakennusalan ammattilaista 
Img 1725 Muokattu

Ismo Tuominen varmistaa, että Naantalin kaupungin kiinteistöissä tehdään töitä raikkaassa ja viileässä ilmassa. Rymättylän koulun keittiön ilmalämpöpumppu vaihdettiin uuteen ennen koulujen alkua.

Ota yhteyttä