”Ilmalämpöpumppu on parantanut asumismukavuutta”

Ne Asiakaslehti Rantalat


Naantalilaiset Jukka ja Merja Rantala hankkivat ilmalämpöpumpun toukokuussa 2019. Laitteen toimitti Naantalin Energian yhteistyökumppani Varsinais-Suomen Vaihtolämpö Oy. Hankintaprosessi oli nopea ja sujuva. Kesällä ilmalämpöpumppu on viilentänyt helteisinä päivinä tehokkaasti Rantaloiden kotia, ja talvella sen odotetaan tuovan säästöä lämmityskuluihin.

Ilmalämpöpumpun hankkimiseen vaikuttivat kesän 2018 helteet, mutta myös pidempiaikainen harkinta

– Olimme puhuneet asiasta jo aiemmin, mutta edelliskesän hellejakso vaikutti kyllä vahvasti päätökseen. Yksi vaikuttava tekijä oli myös se, että ilmalämpöpumpulla voi sekä jäähdyttää että lämmittää, kertoo Jukka Rantala.

Kun ilmalämpöpumppu oli päätetty hankkia, miettivät Rantalat sopivaa toimittajaa.

– Varsinais-Suomen Vaihtolämpöön päädyimme suosittelun kautta. Katsoimme pari muutakin vaihtoehtoa läpi, mutta saimme Varsinais-Suomen Vaihtolämmöstä nopeasti asiallisen vastauksen ja päätimme edetä heidän kanssaan

– Soittelimme laitetoimittajan kanssa pari puhelua, kun mietimme sopivaa mallia. Asentaja tuli käymään vielä samana päivänä ja kävimme läpi vaihtoehtoja asennukselle ja katsoimme, mikä ilmalämpöpumppu meille sopisi. Pienen pohdinnan jälkeen valitsimme mallin ja teimme tilauksen.

Nopea toimitusaika – helppo asennus

Toimitusaika ilmalämpöpumpulle oli nopea

– Olimme ihan yllättyneitä, miten nopeasti pumppuasia eteni. Huhtikuun lopussa otimme yhteyttä ja toukokuussa pumppu oli jo asennettu, vaikka kesää vasten oli myös jonoa, kertoo Jukka Rantala

Rantalat arvostivat nopeuden lisäksi myös asiakkaalle helppoa prosessia

– Asentaja kävi läpi yhdessä kanssamme, mitä pitää tehdä. Jouduin itse purkamaan vain hieman kaapistoa, jonka kautta putket vedettiin. Asentaja hoiti kaiken muun.

Ilmalämpöpumpulla säästöä kustannuksiin

Rantalat ovat olleet tyytyväisiä hankintaan.

– Ilmalämpöpumppu on toiminut juuri kuten pitääkin. Meillä oli kesäkuussa rippijuhlat, ja kuumana päivänä saimme näppärästi talon viilennettyä. Muutenkin kesän helteillä laite on ollut todella kätevä ja tehokas. Ilmalämpöpumppu on parantanut asumismukavuutta. Lisäksi se on yllättävän huomaamaton ja hiljainen

Kesän lämmöstä huolimatta myös ilmalämpöpumpun lämmitystehokkuutta on päästy kokeilemaan

– Helteiden jälkeen viileni niin paljon, että kokeilimme lämmittää taloa ilmalämpöpumpun avulla. Lämmitys toimi oikein tehokkaasti, kertoo Merja Rantala.

Talvella Rantalat uskovat säästävänsä ilmalämpöpumpun avulla lämmityskuluissa.

– Pohdimme, että saamme varmasti takan lämpöä levitettyä tasaisemmin koko taloon pumpun avulla. Uskomme kyllä vakaasti, että laitteen hankkiminen tuo meille asumismukavuuden lisäksi myös säästöä lämmityskustannuksissa. 

Ota yhteyttä