Siirry sisältöön
Yläkuvan otsikko

Tietoa laskutuksesta

Kulutukseen perustuva laskutus

Sähkön toimituskohteet, joihin on asennettu etäluettava mittari, saavat laskutusjakson todelliseen kulutukseen perustuvan laskun. Laskutusjakso on normaalisti pituudeltaan kaksi kuukautta. Mikäli toimituskohteen pääsulake on suurempi kuin 63A, on laskutusjakso yhden kuukauden pituinen.

Sähköinen e-lasku

Naantalin Energian sähkölasku on mahdollista saada e-laskuna. E-lasku tarkoittaa laskua, jonka laskuttaja toimittaa sähköisesti suoraan vastaanottajan verkkopankkiin.

E-lasku on paperilaskua helpompi vaihtoehto, koska laskun tietoja ei tarvitse itse näppäillä verkkopankissa. Laskut arkistoituvat verkkopankkiin, joten niitä voi tarkastella myöhemmin. E-lasku on myös ekologinen vaihtoehto, sillä se säästää paperia.

E-laskun voi laittaa maksuun myös automaattisesti, jolloin jokaista laskua ei tarvitse hyväksyä erikseen. Automaattisesti hyväksyttävien laskujen tietoja on silti mahdollista tarkastella verkkopankista.

E-lasku on turvallinen tapa hoitaa laskuja, sillä pankit tunnistavat tarkkaan laskun osapuolet ja kuluttajan verkkopankkiin ei voi lähettää e-laskuja kuin sopimuksen tehnyt yritys. Laskuja pääsee tarkastamaan ja hyväksymään vain pankkitunnusten haltija.

Verkkopankkiin saapuneesta e-laskusta on mahdollista saada tieto sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Palvelumaksut 15.3.2013 alkaen

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Sähköntoimituksen aloitus muuttotapauksissa
 
 •  kytkentä samana työpäivänä (tilaus klo 14:00 mennessä) 
 49,60 €
 •  kytkentä seuraavana työpäivänä
maksuton 
 • pikakytkentä/kytkentä samana työpäivänä (tilaus klo 14:00 jälkeen)
99,20 € 
Pääsulakkeen muutosmaksu, joka sisältää työn ja tarvikkeet  
 • tulppasulakkeella
 • kahvasulakkeella
65 €
90 €
Asiakkaan pyynnöstä tehty ylimääräinen mittarinluku ja laskutus39 €
Asiakkaan pyynnöstä tehty mittarin vaihto ja tarkastus, kun mittari osoittautuu tarkastuksessa toimivan oikein130 €
Laskujen maksamisen viivästyminen 

Maksumuistutusmaksun ym. maksujen viivästymiseen liittyvät kulut laskuttaa Ropo Capital


 • katkaisumaksu (alv. 0 %)
 40 €
 • kytkentämaksu
 49,60 €
 • kytkentämaksu päivystysaikana
99,20 € 
Asiakkaan pyynnöstä tehty ylimääräinen lasku12,50 €
Mittarin kytkentämaksu150 €
Tariffin ja mittauksen vaihto80 € 
Työmaakeskuksen vuokra (keskus 3x25A)1 € / vrk
Työmaakeskuksen kytkentä ja irrotus, tuntityönä52,00 € / h
 Kaapelinnäyttö Naantalin alueella 
 • edellisenä arkipäivänä tilattuna
 • samana päivänä tilattuna
ilmainen
102 €


Sähkölaskun lukuohje

Sähköntoimituksen hinta muodostuu verkkopalvelunhinnasta, sähköenergian hinnasta sekä veroista. Samalla tavalla sähkölasku koostuu verkkopalvelumaksusta, sähköenergian käytöstä perittävästä maksusta sekä veroista. Jos asiakas on kilpailuttanut sähköenergian osuuden ja ostaa sen muualta kuin paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä, hän saa erikseen laskun sähkön siirrosta ja sähköenergiasta. 

Sähkölaskun lukuohje (pdf)
182 KB, päivitetty 16.11.2017

Verkkopalvelu

Verkkopalvelu tarkoittaa sähkön tuomista sähköverkkojen kautta kuluttajalle. Verkkopalvelu on aina paikallisen sähköverkonhaltijan yksinoikeus eikä asiakas voi kilpailuttaa siirtohintaa. Energiavirasto valvoo verkkopalveluhinnoittelun kohtuullisuutta. Verkkopalvelumaksuilla katetaan verkon investoinnit ja ylläpito sekä käyttökustannukset. Verkkopalveluhinta muodostuu kuukausittaisesta kiinteästä perusmaksusta ja sähkön käytöstä riippuvasta maksusta.

Sähköenergian hinta

Sähköenergian hinta muodostuu kuukausittaisesta kiinteästä perusmaksusta ja sähkön käytöstä riippuvasta kulutusmaksusta. Sähkösopimuksen voi tehdä jatkuvana tai määräaikaisena oman valinnan mukaan. 

Naantalin Energia tarjoaa viisi erilaista sähkötuotetta, joiden hinnat muodostuvat eri tavoin:

 • Yleissähkössä sähkön hinta on sama vuoden- ja vuorokaudenajasta riippumatta. Yleissähkö soveltuu parhaiten vähän sähköä käyttäville talouksille
 • Kausisähkössä hinnoittelu perustuu vuoden- ja vuorokaudenaikaan: sähkön hinta on korkeampi talviarkipäivinä (marras-maaliskuussa maanantaista lauantaihin klo 7.00 - 22.00). Kausisähkö soveltuu parhaiten sähkölämmitteisiin talouksiin. Se vaatii kaksiaikaisen sähkömittarin. 
 • Spot-sähkössä sähkön hinta vaihtelee tunneittain. Sähkön hinta on pohjoismaisen sähköpörssin tuntihinta lisättynä Naantalin Energian veloittamalla marginaalilla ja perusmaksulla.
 • Kvartaali-tuotteessa sähkön hinta pysyy samana kolmen kuukauden jakson ajan. Muutokset noudattavat pohjoismaisen sähköpörssin markkinahinnan ennusteita.
 • Aikasähkö on myynnissä Naantalin ulkopuolella sekä Naantalissa Rymättylän, Merimaskun ja Velkuan alueilla. Tuotteen hinta on yöllä edullisempi ja päivällä korkeampi ympäri vuoden.  

Verot

Verkkopalvelusta ja sähköenergiasta maksetaan arvonlisäveroa. Lisäksi kuluttaja maksaa sähköveroa sähkön siirtohinnan yhteydessä.

Lähde: Energiavirasto
Ota e-lasku käyttöön verkkopankissa

 • Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi
 • Kun maksat paperilaskua verkkopankissa, muuta laskun toimitustavaksi e-lasku

Seuraava lasku saattaa tulla vielä paperisena, mutta siitä eteenpäin lasku tulee e-laskuna.

Jos sinulla ei vielä ole pankin verkkotunnuksia, saat ne pankistasi.

Kysy lisää asiakaspalvelusta:
(02) 436 2900

Ota yhteyttä