Siirry sisältöön

Sähköautojen latauslaitteiden kartoitus ja valinta asiantuntijan avulla

Julkaistu: 14.4.2022

Sähköautojen määrä on edelleen nousussa, mikä näkyy myös latauslaitteiden kysynnässä.  Kun kartoitusta latauslaitteista tehdään, kannattaa aina ottaa avuksi asiantuntija. Latauslaitteiden valikoima on laaja, ja asiantuntijan avulla löytyy takuuvarmasti kiinteistöön oikein mitoitettu vaihtoehto. 

Erangeiq Home Bmw Charging 0019 Web

Viime vuosina ladattavien autojen määrä on liki tuplaantunut vuosittain. Tällä hetkellä komponenttipula hidastaa toimituksia ja rekisteröintiä, mutta ladattavien autojen suosio on edelleen kasvussa. Mallivalikoiman laajeneminen ja pidentyvät toimintamatkat lisäävät kiinnostusta ladattaviin autoihin.

Latauslaitteet eroavat toisistaan esimerkiksi koossa, lataustehossa ja tekniikan älykkyyden osalta. Älykkäät latauslaitteet ohjaavat kuormanhallintaa ja voivat seurata kulutusta erillisen sovelluksen tai pilvipalvelun avulla. Myös laskutus voidaan järjestää näiden kautta, mikä voi olla hyödyllinen ominaisuus esimerkiksi taloyhtiöissä, kun lasku menee asukkaalle kulutuksen mukaan. 

Asiantuntija avuksi latauslaitteen valinnassa 

Suosittelemme aina, että asiantuntija tekee ensin kartoituksen kiinteistöön, johon latauslaitteita suunnitellaan. Esimerkiksi Sun Solar Oy:ssa asiantuntija käy aina kartoittamassa asennuspaikan ja neuvoo asiakasta optimaalisen ratkaisun kanssa. Latauslaitteita pohtivan ei siis tarvitse jäädä yksin monipuolisten vaihtoehtojen kanssa!

Latauslaitteiden asennus on aina tapauskohtaista. Moni toivoo ensisijaisesti mahdollisimman suuritehoista laturia, mutta tarpeettoman suureksi mitoitettu latausteho johtaa myös tarpeettoman suuriin investointeihin ja kuluihin. Kun latauslaitteita harkitaan kiinteistöön, on otettava huomioon, että sähköliittymän koko ja muu sähkönkäyttö vaikuttavat siihen, kuinka suuria lataustehoja voidaan käyttää. 

Latauslaitteisiin liittyviä palveluita ei kannata pelätä ja asiantuntija auttaa oikeiden palveluiden valinnassa. Investointi laitteisiin ja palveluihin kannattaa, sillä palveluilla voi saada aikaan merkittäviä säästöjä.

Palvelut lyhyesti:

  • Laskutuspalvelu on esimerkiksi erittäin hyvä vaihtoehto, kun lataukseen käytetty sähkö halutaan veloittaa lataajalta. 
  • Kuormanohjauksella saadaan sähköliittymä hyödynnettyä tehokkaammin, jolloin saatetaan välttyä liittymäkoon kasvattamiselta tai korkeammilta tehomaksuilta. 

Lue lisää palveluista ja tutustu laitteisiin ja palveluihin > 

Terveisin,

Lauri Ahlsten,
Voimatel Oy 
Johtava asiantuntija

Kirjoittaja toimii asiantuntijana latausratkaisujen ja aurinkosähköjärjestelmien myynnissä Voimatel Oy:ssä ja Sun Solar Oy:ssä. Sun Solar Oy on Voimatel Oy:n tytäryhtiö.


Ota yhteyttä