Siirry sisältöön

Muuttaja: muista myös sähköasiat

Julkaistu: 10.8.2021

Ne Blogikuva Muutto Syksy


Suomen vilkkain muuttokuukausi on elokuu. Muuttoon liittyy paljon muistettavia asioita, joista yksi on sähkösopimuksen solmiminen uuteen osoitteeseen. Sähkösopimus kannattaa hoitaa hyvissä ajoin, jotta itse muuton voi hoitaa huoletta.

Sähkösopimus kannattaa tehdä uuteen osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen muuttopäivää. Näin varmistuu, että uudessa asunnossa on sähköä heti muuttopäivästä lähtien. Vanhan asunnon sähkösopimus tulee myös irtisanoa ajoissa. Tee samalla poismuuttoilmoitus, jotta et joudu maksamaan uuden asukkaan sähkönkulutusta.

Sähkösopimus voi olla yhtä aikaa voimassa sekä uuteen että vanhaan asuntoon. Tämä on kätevää, jos esimerkiksi remontoit tulevaa kotia. Mikäli asunnoissa ei ole etäluettavaa mittaria, ilmoita sähkömittarilukema sähköyhtiöösi juuri ennen muuttoa.

Sähkösopimuksen teko on helppoa ja nopeaa

Joissakin taloyhtiöissä ja asunnoissa sähkösopimusta ei tarvitse tehdä itse. Näissä tapauksissa sähkömaksua maksetaan taloyhtiöille tai vuokranantajalle, joka on tehnyt sähkösopimuksen puolestasi.

Naantalin Energiassa sopimuksen voi tehdä kätevästi verkossa tai soittamalla asiakaspalveluun. Sähkösopimusta varten sähköyhtiö pyytää nimesi, henkilötunnuksesi, uuden kotiosoitteesi ja muuttopäivämäärän. Uuteen asuntoon pitää aina tehdä uusi sähkösopimus, vanhaa sopimusta ei voi siirtää. Jos sähkösopimuksen teko menee viime tippaan, kannattaa soittaa asiakaspalveluun. Usein sähköt voidaan saada uuteen asuntoon päivässä.

Ostaessasi kiinteistön on helpointa siirtää sähköliittymä kaupan yhteydessä uudelle omistajalle ja merkitä liittymä osaksi kauppakirjaa. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta eikä siirry automaattisesti kiinteistökaupan yhteydessä uudelle omistajalle.

Ps. Uuden sähkösopimuksen solmimisen kohdalla on oivallinen hetki vaihtaa sähkösopimus ekologisempaan vaihtoehtoon, kuten tuulisähköön.


Muuttoterveisin,

Pasi Haarala 
Naantalin Energian toimitusjohtaja

Ota yhteyttä