Siirry sisältöön

Miten säästää energiaa kesämökillä?

Julkaistu: 8.6.2021

Aurinkopaneeleista ja ilmalämpöpumpuista apua lämmitykseen

20190617 Naantalin Energia Kesamokki


Suomessa on Tilastokeskuksen mukaan yli puoli miljoonaa mökkiä, joista maa- ja metsätalousministeriön tekemän mökkibarometrin mukaan sähkövirtaa käyttää yli 90 prosenttia. Mökilläkin kannattaa miettiä energiatehokkaita ratkaisuja ja energiansäästöä.

Aurinkosähköjärjestelmä ja ilmalämpöpumppu ovat oiva apu sähkön säästämiseksi ja mökkimukavuuden lisäämiseksi. Niitä voi hyödyntää myös sähkö- tai öljylämmityksen rinnalla niin uusissa kuin vanhoissa kesämökeissä.

Aurinkopaneelit ovat vaivaton ja ympäristöystävällinen valinta

Aurinkosähköjärjestelmän voi hankkia mökille esimerkiksi toisen sähköjärjestelmän lisäksi. Aurinkosähköjärjestelmän turvin pääset nauttimaan omavaraisesta, päästöttömästä ja uusiutuvasta energiasta. Omalla aurinkosähköjärjestelmällä turvaat myös sähkön saantia.

Aurinkosähköjärjestelmät ovat lähes huoltovapaita ja pitkäikäisiä järjestelmiä, sillä niissä ei ole liikkuvia tai mekaanisia osia. Paneelien käyttöikä on noin 30–40 vuotta, ja ne on helppo asentaa tai asennuttaa asiantuntijan toimesta.

Ilmalämpöpumppu säästää sähköä ja lisää mökkeilyn mukavuutta

Ilmalämpöpumpun lisääminen mökille on yksi tapa vähentää energiankulutusta. Ilmalämpöpumpulla pienennät mökin lämmityksestä syntyvää hiilijalanjälkeä, sillä ilmalämpöpumppu hyödyntää ilmaan varastoitunutta puhdasta ja uusiutuvaa lämpöenergiaa ja vähentää öljyn tai sähkön kulutusta lämmityksessä.

Kuumana kesäpäivänä viilennät ilmalämpöpumpulla tarvittaessa energiatehokkaasti mökin sisäilman ja lisäät näin mökkeilymukavuutta.

Nauti mökkeilystä ja hyödynnä samoja energiansäästötapoja kuin vakituisessa asunnossakin: pidä huoneen lämpötila energiatehokkaana, pidä sähkölaitteita päällä vain tarvittaessa ja suosi energiatehokkaita valoratkaisuja.

Aurinkoista mökkeilykesää toivottaen,

Karri Jokinen
Naantalin Energian myynti ja markkinointi 


Saat vaivattomasti kauttamme markkinoiden parhaat ilmalämpöpumput sekä niiden asennuksen yhteistyökumppaniltamme. Varsinais-Suomen Vaihtolämpö Oy on erikoistunut lämpöpumppujen myyntiin, asennuksiin ja huoltoon.


Lue lisää >


Ota yhteyttä