Siirry sisältöön

Vinkkejä Energiansäästöviikon viettoon

Julkaistu: 28.9.2020

Ensi viikolla vietetään valtakunnallista Energiansäästöviikkoa. Kokosimme yhteen vinkkejä, miten jokainen voi huomioida viikon teeman omassa työarjessaan.

Olemme Mukana Esv Banneri 440 220 Twitter


Energiansäästöviikon tarkoituksena on muistuttaa, että energiaa ja materiaaleja säästämällä vähennämme päästöjä ja torjumme ilmastonmuutosta. Toimistolla energiansäästöä voi saada aikaan jo pienillä teoilla: pitäkää huonelämpötilat kurissa, vaihtakaa hehkulamput energiatehokkaisiin ledeihin ja varmistakaa, että toimistolla kierrätys toimii.

Motiva on kerännyt sivuilleen monia erilaisia tapoja, joilla Energiansäästöviikkoa voi viettää työpaikoilla.

Vinkkejä Energiansäästöviikon viettoon yrityksissä:

  • Kisaile tai visaile työpaikalla Energiansäästöviikon hengessä: tee oma tietovisa tai osallistukaa työporukalla Energiavarttiin tiistaina 6.10. klo 14.15.
  • Järjestä työpaikalla ideakilpailu, jonka tavoitteena on löytää uusia energian tai materiaalien säästökohteita: voisiko esimerkiksi tulosteiden määrää vähentää työtapoja muuttamalla?
  • Haasta kollegat leikkimieliseen energiansäästökisaan: kenelle kertyy eniten päästöttömiä kilometrejä, kuka muistaa sammuttaa valot useimmin, kuka muistaa sulkea tietokoneen iltaisin – tässä kannattaa käyttää mielikuvitusta!
  • Järjestäkää työpaikalla ja kotona elektroniikan siivouspäivä: kerätkää kaikki vanhat sähkölaitteet nurkista ja toimittakaa ne kierrätykseen – tästä voi tehdä myös jokavuotisen perinteen.
  • Kollegalla on riisikeitin ja sinulla raclettepannu? Tarvitset höyrypesurin ja työkaveri nukanpoistajan? Aloittakaa elektroniikan lainausperinne laitteilla, joita käytätte harvemmin, mutta joita aina silloin tällöin voi tarvita.
  • Haasta työyhteisö ilmastoruokaviikkoon, jolloin suositte kestäviä ruokavalintoja työpaikkaruokailussa.
  • Yllätä työkaverit Energia-aamiaisella: yhteinen aamiainen tarjoaa hyvää mieltä ja puhtia päivään.


Katso Motivan videolta lisää vinkkejä Energiansäästöviikon viettoon.

Terveisin,
Pasi Haarala
Naantalin Energian toimitusjohtaja

Ota yhteyttä