Siirry sisältöön

Vihreää sähköä kevättuulista

Julkaistu: 9.3.2020

Ekologisten energiamuotojen suosio jatkaa kasvuaan. Vuonna 2019 uusiutuvan sähköntuotannon osuus ylsi valtakunnallisesti ennätykseen. Naantalin Energiassa on vastattu kasvavaan vihreän sähkön kysyntään tuulisähköllä ja yhteistyökumppanimme tarjoamilla aurinkosähköjärjestelmillä.

Ne Blogi Vihrea Sahko


Viime viikkoina tuulivoimalat ovat saaneet jauhaa kunnon kevätmyrskyjä energiaksi, ja aurinkokin on onneksi näyttäytynyt Varsinais-Suomessa koko komeudessaan. Tuuli- ja aurinkosähkön tuotannon kannalta viime viikkojen säät ovat siis olleet mieluisat, joskin vähempikin tuuli riittäisi.  

Vihreä sähkö ja uusiutuvat energiamuodot kiinnostavat kuluttajia yhä enemmän. Viime vuonna uusiutuvien energiamuotojen osuus sähköntuotannosta oli ennätykselliset 47 prosenttia ja hiilidioksidineutraalien osuus jopa 82 prosenttia.

Vihreää sähköä Naantalista

Myös Naantalin Energia on osaltaan vastannut kuluttajien toiveisiin vihreämmistä energiamuodoista. Olemme strategiassamme painottaneet tuotannon hankkimista, ja olemmekin osakkaana kahdessa tuulivoimayhtiössä, joilla molemmilla on tuulivoimapuistoja. Toisessa rakennettaan parhaillaan lisää kahta tuulivoimapuistoa. Tuulisähkön osuus myynnistämme on nyt vajaat 4 prosenttia ja tulee parin vuoden aikana kasvamaan 8–9 prosenttiin.

Viime vuonna tuotevalikoimaamme tullut tuulivoima kiinnostaa asiakkaitamme, sillä tuulivoimasopimuksia on solmittu jo lähes parisataa kappaletta. Myynti on siltä osin lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Hiilidioksidivapaa sähkö kiinnostaa myös yritysasiakkaita, kun vastuullisuus- ja ympäristökysymyksiin kiinnitetään entistä tarkemmin huomiota.

Kerää energiaa auringosta

Tuulivoiman lisäksi panostamme asiakkaiden mahdollisuuteen kerätä energiaa auringosta. Pari vuotta sitten käynnistetty aurinkopaneelien avaimet käteen -myynti oli selkeästi asiakkailta toivottu malli. Yhteistyökumppanimme on naantalilainen Sun Solar Oy, joka tuo viimeisintä teknologiaa edustavat aurinkosähköjärjestelmät itse maahan. Naantalin Energian ja Sun Solarin kautta saa koko paketin sujuvasti. Kannattaa tutustua tuotteisiin tarkemmin täällä.

Myös Naantalin tulevat asuntomessut ovat ekologisessa mielessä kiinnostava kohde. Asuntomessuille olemme toteuttamassa oikeaa aurinkovoimalaa sekä ensimmäistä sähköakkua muuntamomme yhteyteen.

Tavoitteenamme on edelleen kehittää vihreiden tuotteiden ja palveluiden osuutta toiminnassamme. Ekologisesti tuotetut energiamuodot ovat kaikkien etu. Jos haluat kuulla lisää ilmastoystävällisistä vaihtoehdoista, kerromme niistä mielellämme lisää.

Kevätterveisin,
Pasi Haarala
toimitusjohtaja

Ota yhteyttä