Siirry sisältöön

Pitkä historia, katse tulevaisuudessa

Julkaistu: 30.1.2019

Img 20190111 142310 Muokattu


Sekä Naantalin kaupungilla että Naantalin Energialla on pitkä historia: Naantali vietti juuri 575-vuotisjuhliaan ja sähkölaitoksen toimintaa on ollut paikkakunnalla jo yli 100 vuotta, yhtiömuodossakin jo yli 20 vuotta. Molemmille on yhteistä ajan hengessä ja tässä päivässä eläminen sekä aktiivinen katsominen eteenpäin.

Pidän tärkeänä, että meillä on paikallinen sähköyhtiö, joka palvelee kaupunkilaisia hyvin ja monissa kanavissa. Vastikään Kaivokadulle avatut uudet toimitilat helpottavat asiointia paikan päällä ja tuovat yrityksen näkyväksi entistä keskeisemmällä paikalla. Sähköisiin palveluihin on yhtiössä satsattu jo pitempään, ja kaikki sähkön ostamiseen liittyvät asiat voi halutessaan hoitaa myös verkon kautta.

Toinen tärkeä asia on toimintavarmuus. Naantalin Energia on panostanut pitkäjänteisesti jo vuosia sähköverkon maakaapelointiin. Näin talvimyrskyjen aikaan nähdään, että panostukselle on saatu vastinetta: vuodenvaihteen Aapeli-myrsky ei aiheuttanut yhtiön sähköverkon alueella lainkaan keskijänniteverkon katkoksia. Muutenkin yhtiön verkon toimintavarmuus on huippuluokkaa. Sähkönjakelun keskeytysaika on viime vuosina ollut Naantalissa vain muutamia minuutteja, kun valtakunnallinen luku on useita tunteja.

Sähköä monista lähteistä

Asiakkaille, omistajalle sekä sähköyhtiölle itselleen on tärkeää se, miten sähköä tuotetaan. Tulevaisuus tuo tuotantoon yhä enemmän vaihtoehtoja ja vaatimuksia. Naantalin Energian myymästä sähköstä nyt jo yli 13 prosenttia tuotetaan käyttämällä uusiutuvia energialähteitä: vesivoimaa, tuulivoimaa ja biopolttoaineita. Yhtiö on lähtenyt aktiivisesti edistämään myös aurinkoenergian käyttöönottoa tarjoamalla vaivattoman tavan hankkia aurinkosähköjärjestelmiä yhteistyökumppanin kautta. Nykyaikaisten sähköntuotantomuotojen jatkuva kehittäminen ja niiden käyttöönottomahdollisuuksien tutkiminen on panostus tulevaisuuteen. Yhtiö on hankkinut omistukseensa muun muassa tuulivoimapuistojen osuuksia.

Mukana asukkaiden arjessa

Paikallisena sähköyhtiönä on tärkeää olla asukkaiden ja kaupungin arjessa mukana. Naantalin Energian yhdessä Naantalin Sataman kanssa kaupunkilaisille lahjoittama jouluvalaistus pantiin pimeyden keskellä positiivisena merkille. Sähköhän on yleensä asia, jota ei huomaa, ellei se puutu. Jouluvalojen loisteessa saimme sähköstä ja sen eduista konkreettisen muistutuksen. 

Hyvää alkanutta vuotta kaikille naantalilaisille ja Naantalin Energian asiakkaille!

Markku Tuuna,
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Ota yhteyttä