Siirry sisältöön

Energiaa elämään

Julkaistu: 14.12.2018

Syyskausi on ollut pitkä ja marraskuu vielä perinteisen synkkä: lumetonta, pimeää ja kosteaa. Varmasti valtaosalla meistä odotuksissa on valkea joulu ja ainakin jonkin pituinen katko pitkään syksyyn. Näin myös omalta osaltani – syksyn lomapäiväni kun ovat jääneet vain kahteen.

Mistä sitten ammentaa energiaa? Ilman auringonvaloa on keksittävä muuta, ja siihenhän on maailma pullollaan vaihtoehtoja. Omia mieltymyksiä tulee tässä muutama esiin.

Hyvää ruokaa

Aloitetaan ”helpoimmasta” eli syömisestä, lempipuuhiani. Olen kaikkiruokainen ja varsinainen herkuttelija. Tykkään myös laittaa ruokaa, enkä arastele vaativampia rupeamiakaan tai erikoisempia raaka-aineita. Tämä rajoittuu viikonloppuihin, jolloin on paremmin aikaa puuhastella. Ajan myötä suuntaus on mennyt yhä enemmän puhtaaseen ruokaan ja raaka-aineisiin, puolivalmisteita käytämme todella vähän.

Ne Blogi Cremebrulee


Kuvassa on creme brulee, tällä erää Turun Ravintola Bassin erinomaiselta listalta. Tämän energian huono puoli on sen kertymisen helppous, ja tämähän näkyy vaa´an lukemista ja ajoittaisena paidannappien kiristämisenä...

Lukeminen ja aamuhölkkä

Yksi liian vähälle jäänyt rentoutumismuoto on lukeminen. Syynä vähyyteen on iltaisin unen tulemisen pikaisuus. Nautin sekä romaaneista että elämäkerroista, vaikka parhaillaan menee opetustekstiä kirjasta ”Zen ja puttaaminen”, josta avautui yksi liikunnallinen harrastukseni. Arkisin yritän aamuhölkkäillä ennen töihin menoa, maisemat meillä Naantalissa ovat tähän ainutlaatuiset! Siitä saa työpäivään energiaa.

Kulttuuria

Monipuolinen kulttuuri auttaa myös kaamokseen, oli se sitten taidetta, teatteria, oopperaa tai musiikkia. Uusimpana on otettu käyttöön Museokortti, jota suosittelen. Syksyn kohokohtia oli visiitti koko perheen voimin Helsingin Amos Rexissä. Turussa viimeisin käynti oli Sibelius-museossa kera mainion Sibelius-pienoisnäytelmän. 

Ne Blogi Amosrex

Tärkeitä hetkiä ovat tapaamiset rakkaimpien eli perheen kanssa. Siinä kokoonpanossa on ollut hyvä tuuri ja tekemisen taito :)! Nykyisin, kun lapset ovat aikuistuneet, kokoonnumme usein ruoan ja seurustelun pariin koko viisikko, avecien kera meitä on jo kahdeksan. Tulevaan jouluaattoon liittyy myös perinteinen Trivial- ja Alias-taistelu.

Ja tietysti, syksyn pimeydessäkin, joskus mollottaa kaunis aurinko taivaalta. Alla tunnelmia marraskuun lopulta Kuhankuonon retkeilyalueelta, Savonjärven kierroksen pitkospuilta ja järvimaisemista. Näistä hetkistä ja puhtaasta ilmasta saa varmasti energiaa – varsinkin hyvässä seurassa. Tässä tapauksessa vaimoni.

Ne Blogi Pitkospuut Ne Blogi Savonja Rvi


Valoisaa ja Energistä Joulua toivottaen!

Pasi Haarala
toimitusjohtaja
Naantalin Energia Oy

Ota yhteyttä