Siirry sisältöön

NAANTALIN ENERGIA ALENTAA SÄHKÖN MYYNTIHINTAA

Julkaistu: 30.8.2012

Naantalin Energia alentaa toistaiseksi voimassa olevia sähkönmyyntihintoja 1.10.2012 keskimäärin 2- 4 %.

Alennuksen syynä on sähköenergian hankintakustannusten lasku. Yhtiömme myyntihinnat ovat edelleen hyvin kilpailukykyisiä verrattuna lähialueen muihin toimijoihin. Sähkön siirtohinnoissa ja määräaikaisissa myyntihinnoissa ei tapahdu muutoksia.


- Olemme keskittyneet hankinnassamme myyntiennusteen tarkentamiseen ja oikeaan ajoittamiseen. Tämä on tuonut onnistumista sähkön hankintaan ja voimme siirtää saavutettua etua asiakkaillemme hintoja alentamalla, kertoo toimitusjohtaja Pasi Haarala.


Vaikutukset kuluttajien sähkölaskuihin

• Tyypillisen kerrostaloasukkaan (2 000 kWh) yleissähkön hinta laskee n. 0,42 €/kk. Vaikutus vuoden kokonaissähkölaskuun on n. 1,4 %.
• Omakotitaloasukkaan (5 000 kWh, ei sähkölämmitystä) yleissähkön hinta laskee n. 1,05 €/kk. Vaikutus vuoden kokonaissähkölaskuun on n. 1,7 %.
• Sähkölämmittäjän (18 000 kWh, suora sähkölämmitys) kausisähkön hinta laskee n. 2,20 €/kk. Vaikutus vuoden kokonaissähkölaskuun on n. 1,2 %.
• Sähkölämmittäjän (20 000 kWh, varaava sähkölämmitys) kausisähkön hinta laskee n. 2,00 €/kk. Vaikutus vuoden kokonaissähkölaskuun on noin 1,05 %


Loppuvuonna epävarmuutta ilmassa

- Vuoden aikana nähty markkinahinnan lasku on vaikuttanut sähkön kilpailuttamisen lisääntymiseen. Runsaasti tarjolla oleva vesivoima ja sähkön kysynnän väheneminen ovat laskeneet sähkön markkinahintaa. Lähikuukausiin ja varsinkin tulevaan talveen kohdistuu kuitenkin hinnan nousupainetta, mm. vähentyneestä Venäjän tuontisähköstä johtuen. Epävarmuustekijöitä on siis paljon, ja siksi loppuvuotta ja tulevaa talvea on melko hankala ennakoida, arvioi Pasi Haarala.Takaisin
Ota yhteyttä