Siirry sisältöön

Valtakunnallinen datahub otetaan Suomessa käyttöön 21.2.2022

Julkaistu: 9.2.2022

Sähkösopimusten tiedot siirtyvät datahubiin

Datahub on sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tietovarasto ja tiedonvaihtojärjestelmä. Järjestelmään tallennetaan tietoja Suomen 3,8 miljoonasta sähkönkäyttöpaikasta. Datahub otetaan Suomessa käyttöön 21.2.2022. Tuleva uudistus ei vaadi toimenpiteitä asiakkailta, vaan Naantalin Energia hoitaa sähköasiat ihan samalla tavalla kuin ennenkin.

Valtakunnalliseen datahubiin siirtyminen on lakisääteistä kaikille sähköverkkoyhtiöille ja sähkönmyyjille. Datahubia hallinnoi Fingrid Datahub Oy, joka on Fingridin tytäryhtiö. Fingrid ylläpitää ja kehittää Suomen sähkönsiirron kantaverkkoa.

Sähkönkäyttöpaikkojen tunnukset muuttuvat

Datahubin käyttöönoton yhteydessä myös sähkönkäyttöpaikkojen tunnukset muuttuvat. Jotta sähkönmyyjien ja verkkoyhtiöiden väliset tiedonvaihtoprosessit voivat toimia virheettömästi, otetaan käyttöön kansainvälisesti yksilöivät GSRN-tunnukset kaikille Suomen sähkönkäyttöpaikoille.

Uudet tunnukset ovat 18 merkkiä pitkiä numerosarjoja ja niitä tullaan jatkossa käyttämään sähkölaskuilla ja asiakasviestinnässä yksilöimään sähkönkäyttöpaikkoja yhdessä osoitteen kanssa. Sähkönkäyttöpaikan tunnuksen muutos ei muuta asiakkaan sopimusta tai vaikuta laskutukseen. Asiakkaiden ei siis tarvitse tehdä mitään muutoksen vuoksi.

Online-palvelu palvelee sinua

Online-palvelu toimii rajoitetusti aikavälillä 8.–21.2.2022. Rekisteröityminen ja kirjautuminen palveluun onnistuu normaalisti, mutta palvelussa näkyvien asiakas- ja kulutustietojen sekä sopimusmuutosten päivittymisessä saattaa ilmetä viivettä.

Lisätietoja Datahubista löydät Fingridin sivuilta.Takaisin
Ota yhteyttä