Käytännön teot esillä Valtakunnallisella Energiansäästöviikolla

Julkaistu: 10.10.2019

Energianeuvonta ja energiansäästön edistäminen ovat osa energiayhtiöiden toimintaa. Valtakunnallisella Energiansäästöviikolla teema tuodaan esille muun muassa tapahtumissa. Tänä vuonna Naantalin Energia oli kutsunut yrittäjiä ja muita energiansäästöstä ja energiatehokkuudesta kiinnostuneita Valtakunnallisen energiansäästöviikon tilaisuuteen torstaina 10. lokakuuta. 

Tilaisuudessa Valonian energia-asiantuntija Liisa Harjula muistutti, että energiatehokkuuden parantaminen alkaa yrityksen tai kotitalouden energiankäytön seurannasta. Kotitehtäväksi osallistujat saivat käskyn käydä oman sähköyhtiönsä tarjoamassa online-palvelussa tutkimassa energiankäytön lukuja. 

Energiansäästöstä siirryttiin energiatasojen nostoon, kun Naantalissa toimivan Ruokatauko Sorosuon yrittäjä ja personal trainer Markku Sorosuo kertoi, millä tavalla jaksaa paremmin työssä ja arjessa. Pääasioita ovat hyvälaatuinen ravinto, liikunta, riittävä uni ja oman stressinpurkukeinon löytäminen.  

Tilaisuuksien lisäksi Naantalin Energia tiedottaa energiansäästöön liittyvistä asioista nettisivujen, Facebook- ja LinkedIn-sivujen sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvän asiakastiedotteen kautta.

20191010 Energiansaastoviikko Tilaisuus Some

Valonian energia-asiantuntija Liisa Harjula (vas.), ja yrittäjä, personal trainer Markku Sorosuo (kesk.) sekä Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala (oik.)


Tuulisähkö, aurinkopaneelit ja ilmalämpöpumput

Sähkön myyjä Karri Jokinen muistuttu Naantalin Energia uudesta sähkötuotteesta, kesän aikana markkinoille tuodusta sataprosenttisesta tuulisähköstä. Se on tuulivoimalla tuotettua, uusiutuvaa ja päästötöntä energiaa. Tuulisähkö on tarjolla yleis-, kausi- ja aikasähkönä.

Naantalin Energia tarjoaa asiakkailleen myös aurinkosähköjärjestelmiä ja ilmalämpöpumppuja yhteistyössä kahden paikallisen yrityksen kanssa. 

– Yhteistyökumppanimme Sun Solar Oy ja Varsinais-Suomen Vaihtolämpö Oy pystyvät toimittamaan koko paketin: laajan valikoiman laadukkaita tuotteita sekä luotettavan ja ammattitaitoisen asennuksen. Meiltä voi lainata sähkönkulutusmittarin yksittäisen laitteen kulutuksen seurantaan. Nettisivultamme löytyy myös SähköTohtori-palvelu kodin sähkönkäytön tutkimiseen, kertoo toimitusjohtaja Pasi Haarala Naantalin Energiasta.   

20191010 Energiansaastoviikko Tilaisuus Puhuj

Naantalin Energian sähkön myyjä Karri Jokinen


Käytännön vinkit energiansäästöön 
 

  • alenna liian korkeat huonelämpötilat: 20–21 astetta oleskelutiloissa ja makuuhuoneissa alemmat
  • 1 asteen alennus huonelämmössä tuottaa 5 prosentin säästön lämmityskuluissa
  • tuuleta nopeasti ristivedolla
  • älä juoksuta vettä turhaan: 5 minuuttia suihkussa kuluttaa 60 litraa vettä ja 10 minuuttia jo 120 litraa
  • ota käyttöön vettä säästävät hanat, suihkusekoittimet ja WC-istuimet
  • tarkista, että hanat tai WC-istuimet eivät vuoda
  • sammuta valot ja muut sähkölaitteet tiloista, joissa ei oleskella
  • käytä LED- ja energiansäästölamppuja
  • hanki kotiin vain energiapihejä sähkölaitteita
  • tarkista kylmälaitteiden toiminta ja asetukset 

Lue lisää energiansäästövinkkejä ja SähköTohtori-työkalusta >Takaisin
Ota yhteyttä