Naantalin Energia investoi tuulivoimaan

Julkaistu: 20.9.2019

Ekologisen tuulisähkön osuus myydyn sähkön määrästä lähes kolminkertaistuu

Naantalin Energia kasvattaa tuulisähkön tuotanto-osuuksia investoimalla kahteen Pohjanmaalle rakennettavaan tuulivoimapuistoon. Puistojen valmistumisen jälkeen tuulisähkön osuus Naantalin Energian myymän sähkön määrästä lähes kolminkertaistuu. 

Tuulivoimapuistot rakentaa Puhuri Oy, josta Naantalin Energian nykyinen osakkuusyhtiö Katternö Kraft Oy omistaa osan. Investointien yhteisarvo on noin 106 miljoonaa euroa, ja Naantalin Energian osuus tästä on noin kaksi prosenttia. 

– Investoinnit lähes kolminkertaistavat nykyiset tuotanto-osuutemme. Ne kasvattavat tuulisähköksi sertifioidun tuotannon määrää nykyisestä noin kolmesta miljoonasta kilowattitunnista noin kahdeksaan miljoonaan kilowattituntiin. Tuulivoimapuistojen valmistuttua myymästämme sähkön määrästä 8–9 prosenttia on tuulisähköä, kun määrä tällä hetkellä on 3–4 prosenttia, kertoo Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala

Investointikohteina ovat Parhalahden ja Hankilan tuulivoimapuistot. Parhalahden investoinnista tehtiin päätös heinäkuussa ja Hankilan investoinnista syyskuun alussa. Parhalahden puistoon nousee kymmenen tuulivoimalaa ja Hankilaan kahdeksan voimalaa. Puistot valmistuvat vuosina 2020–2021, ja ne sijaitsevat Pyhäjoella ja Haapavedellä.

Vakautta sähkön hinnoitteluun

Naantalin Energia on hankkinut ensimmäiset omat tuotanto-osuudet tuuli-, puu- ja turvevoimaa tuottavasta Katternö Kraftista jo vuonna 2014. Aikaisemmin yhtiö hankki sähkön sataprosenttisesti ostosähkönä pohjoismaisilta markkinoilta. 

– Oma tuotanto lisää hankinnan omavaraisuutta ja tuo vakautta sähkön hinnoitteluun sekä tuo yhtiöön uutta omistaja-arvoa, sanoo Pasi Haarala.

Naantalin Energia Roger Holm Oik Ja Patrick W

Parhalahden tuulipuiston rakennustyöt aloitettiin heinäkuussa Pyhäjoella. Puhurin hallituksen puheenjohtaja Roger Holm (oik) ja Suomen Voiman hallituksen puheenjohtaja, energianeuvos Patrick Wackström räjäyttivät ensimmäisen paukun työmaalla.

 Takaisin
Ota yhteyttä