Naantalin Energia ja Naantalin Satama lahjoittivat kaupungille juhlavuoden jouluvalaistuksen

Viestintätoimisto Telegraafi (info a telegraafi.fi), 28.11.2018

Naantalin Energia Joulukadun Avajaiset Valot


Naantalin kaupungin 575-vuotisjuhlien kunniaksi Naantalin Energia ja Naantalin Satama lahjoittivat joulukadun avajaisiin juhlavalaistuksen. Kaupungintalo valaistaan näyttävästi talvisilla ja jouluisilla sävyillä, jotka värittävät kaupunkikuvaa vuoden loppuun asti. Joulukadun avajaisten ajan valaistuksessa käytettiin myös kaupungintalon katolta komeita valokiiloja taivaalle luovia beam-valoja. 

– Haluamme tuoda oman kortemme kekoon kaupungin juhlavuoden loppuhuipentumaksi. Toivomme, että juhlavalaistus ilahduttaa kaupunkilaisia vuoden pimeimpänä aikana, sanoo Naantalin Energian ja Naantalin Sataman toimitusjohtaja Pasi Haarala.

Joulukadun avajaiset järjestettiin Naantalin torilla torstaina 29. marraskuuta klo 18.00–19.30. Naantalin Energian puolesta tervehdyssanat lausui yhtiön hallituksen pj. Juha Haapakoski. Jouluvalojen sytyttämisen lisäksi tarjolla oli ohjelmaa ja jouluista purtavaa koko perheelle. Myös joulupukki oli tavattavissa. 

Valaistuksen toteuttaa tapahtumatekniikka-, valo- ja dj-palveluihin erikoistunut Teknoaitta.

Kaupungilla pitkä ja arvokas historia

Naantalin kaupunki perustettiin 23. elokuuta 1443, ja se on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista. Kaupunki sai alkunsa, kun Suomen ainoa birgittalaisluostari päätettiin sijoittaa Ailostenniemeen. Tällöin alueen yhteisölle myönnettiin kauppa- ja kaupunkioikeudet luostarin palveluiden turvaamiseksi. Kaupungin perusti Kalmarin unionin maita hallinnut kuningas Kristoffer Baijerilainen.Takaisin
Ota yhteyttä