Siirry sisältöön

Naantalin Energian iso investointi on valmis

Julkaistu: 23.11.2017

Naantalin Energia on saanut valmiiksi lähihistoriansa suurimman yksittäisen investoinnin. Yhtiö rakennutti uuden 110 kilovoltin alueverkon Luonnonmaalle ja maakaapelin teollisuusalueelle. Samalla  yhtiö maakaapeloi Armonlaaksontien varrella olevat 20 kilovoltin ilmalinjat. Investoinnin suuruus oli yhteensä 1,65 miljoonaa euroa, mikä on lähes 60 prosenttia Naantalin Energian koko vuoden 2017 investoinneista.
 
– Investoinnin tavoitteena on alueverkon toimitusvarmuuden parantaminen, sillä sähkönkulutus on kasvanut Luonnonmaalla. Investointia aikaisti se, että Finnfeeds Finland Oy:n sähköntarve on kasvanut ja yhtiö tarvitsi liittymän 110 kilovoltin jännitteeseen. Kyseessä on ensimmäinen 110 kilovoltin asiakkuus alueellamme, Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala sanoo.
 
Alueverkko on rakennettu ilmajohtona Karvetin sähköasemalta Naantalin salmen yli Luonnonmaalla olevalle Kukolan sähköasemalle. Johto-osan pituus on 3,7 kilometriä. Humaliston–Sokerirannan alueella yhtiö rakensi noin 630 metriä pitkän 110 kilovoltin maakaapelin uudelle kytkinasemalle, josta Finnfeeds Finland Oy:n tehdas liittyy Naantalin Energian alueverkkoon.
 
Armonlaaksontien varrella olevat kolme 20 kilovoltin ilmalinjaa on samassa yhteydessä maakaapeloitu. Vanhat ilmalinjat puretaan talven aikana pois.

Rakennustyöt valmistuivat aikataulussa
 
Uuden alueverkon suunnittelu käynnistettiin reilut kaksi vuotta sitten, ja rakennustyöt alkoivat maaliskuussa. Tavoitteena oli alueverkon valmistuminen tämän vuoden aikana.
 
– Työt sujuivat hienosti aikataulussa. Rakennustyöt oli hyvin suunniteltu, ja se näkyi onnistuneessa toteutuksessa. Myös kumppanimme TLT Building Oy hoiti oman osuutensa mainiosti, kertoo Pasi Haarala.
 
Naantalin Energia investoi tänä vuonna kokonaisuudessaan noin 2,8 miljoonaa euroa. Alueverkon rakentamisen lisäksi investoidaan verkon ylläpitoon ja uudisalueiden rakentamiseen. Sähkömarkkinalain kiristysten myötä investointeja jatketaan noin miljoonan euron vuositasolla aina vuoteen 2028 asti. Keskiverto investointibudjetti on lisääntynyt lain myötä toistakymmentä prosenttia.Takaisin
Ota yhteyttä