Siirry sisältöön

Pienennä sähkölaskua – tilaa laadukkaat aurinkosähköjärjestelmät

Pienennä sähkölaskua – tilaa laadukkaat aurinkosähköjärjestelmät

Julkaistu: 4.9.2017

Naantalin Energia on aloittanut aurinkosähköjärjestelmien myynnin kotitalouksille ja yrityksille yhteistyössä naantalilaisen Sun Solar Oy:n kanssa.  

Aurinkosähköjärjestelmien avulla naantalilaiset voivat pienentää sähkölaskuaan tuottamalla osan käyttämästään sähköstä itse. Sähkölaskun loppusumma muodostuu sähkön myynnistä, siirrosta ja veroista. Kun tuottaa osan sähköstä aurinkovoimalla, voi pienentää näitä kaikkia summia. 

– Tavoitteena on tarjota asiakkaille laadukkaat järjestelmät vaivattomasti sekä helpottaa päästöttömän energian hyödyntämistä. Naantalin Energia ostaa oman käytön yli jäävän sähkön ja hyvittää sen asiakkaille sähkölaskussa, kertoo toimitusjohtaja Pasi Haarala Naantalin Energiasta.  

Järjestelmästä saa parhaan hyödyn, kun mitoittaa koon sellaiseksi, että pystyy käyttämään koko tuotannon itse. Tarvittaessa Naantalin Energia ostaa asiakkailta mahdollisesti oman käytön yli jäävän sähkön ja hyvittää sen sähkölaskussa.

Sun Solar tarjoaa avaimet käteen -pakettia, jonka avulla hoituvat sekä suunnittelu, asennus että tarvittaessa myös huolto. 

Säästöä, arvonnousua ja vähemmän päästöjä

Suurimman hyödyn aurinkosähköjärjestelmä tuottaa asukkaalle, joka asuu 10–20 vuotta vanhassa sähköllä lämmitettävässä omakotitalossa tai vanhemmassa öljylämmitteisessä talossa. Myös pienkerrostalot ja rivitalot ovat hyviä kohteita, koska niissä käytetään jatkuvasti paljon sähköä. Järjestelmiä asennetaan lisäksi yrityksille ja maatiloille.

– Oikein suunniteltu ja mitoitettu aurinkoenergiajärjestelmä voi parhaimmillaan maksaa itsensä takaisin jopa alle kymmenessä vuodessa. Aurinkosähköjärjestelmä saattaa myös nostaa kiinteistön energialuokkaa ja sitä kautta sen arvoa, kertoo Sun Solarin toimitusjohtaja Marko Pulkkinen.  

Tarvittaviin lupahakemuksiin kannattaa varata muutama viikko. Katolle asennettaviin paneeleihin ei yleensä tarvita rakennuslupaa, ellei kyse ole suojelukohteesta. Kaupunkien järjestyssäännöt voivat edellyttää muita lupia. Yleensä riittää kuitenkin maksuton toimenpideilmoitus.  


Lue lisää aurinkosähköjärjestelmistämmeTakaisin
Ota yhteyttä