Siirry sisältöön

Naantalin Energia lahjoittaa 500 heijastinta päiväkotilapsille

Naantalin Energia lahjoittaa 500 heijastinta päiväkotilapsille

Julkaistu: 5.10.2016

Naantalin Energia lahjoittaa 500 heijastinta Naantalin kaupungin päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa oleville lapsille. Lahjoitus on osa valtakunnallista energiansäästöviikkoa, jota vietetään 10. – 16. lokakuuta.

 - Kolme vuotta sitten lahjoitimme energiansäästöviikolla heijastimet ekaluokkalaisille, ja nyt ovat vuorossa päiväkotilapset. Päivät lyhenevät koko ajan, ja haluamme edelleen olla mukana turvaamassa lasten liikkumista pimeässä, Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala kertoo.

 - Otamme erittäin mielellämme heijastimet vastaan. Liikenneturvallisuuteen satsaaminen on ollut erityisesti varhaiskasvatuksen painopisteenä. Ensimmäiset heijastimet on jaettu tällä viikolla. Seuraavat jaetaan ensi viikolla järjestettävässä tapahtumassa, jossa esitellään lapsille erilaisia tiekoneita. Samalla lapsia voidaan valistaa siitä, miten heijastin auttaa lapsia näkymään pimeässä esimerkiksi aurauskoneen kuljettajalle, Naantalin kaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Anne Järvinen sanoo.

Niille päiväkotiryhmille, jotka eivät osallistu tapahtumiin, heijastimet toimitetaan suoraan päiväkotiin.

 inkkejä valtakunnallisella energiansäästöviikolla

Energiansäästöviikko on vuosittain toistuva valtakunnallinen kampanja, jonka aikana kiinnitetään huomiota energiansäästöön ja energiankäyttötottumuksiin. Viikkoa on vietetty Suomessa vuodesta 1997. 

Heijastimien jaon lisäksi Naantalin Energia tarjoaa viikon aikana energianeuvontaa puhelimitse, ja Tuulensuunkadun asiakaspalvelusta voi myös kysellä erilaisia energiansäästöoppaita.

- Ensi viikolla kannattaa kokeilla erilaisia energiansäästötapoja, jotta ne tulisivat luontevaksi osaksi arkea. Energian säästäminen on osa taloudellista, kestävää ja ympäristöystävällistä elämäntapaa. Energiaa säästämällä myös hillitään ilmastonmuutosta. Jos ei tiedä miten, voi vinkkejä lukea nettisivuiltamme tai seurata Facebook-sivuamme, Pasi Haarala kertoo. 

Kuvassa varhaiskasvatuksen johtaja Anne Järvinen.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Pasi Haarala, Naantalin Energia Oy, puh. 02 436 2911 
Varhaiskasvatuksen johtaja Anne Järvinen, Naantalin kaupunki, puh. 050 3390519Takaisin
Ota yhteyttä