Siirry sisältöön

Naantalin Energia mukana reaaliaikaisessa Virtapiste-latauspalvelussa

Julkaistu: 11.2.2015

Naantalin Energian sähköautojen pikalatauspiste on mukana valtakunnallisessa Virtapiste-palvelussa, jossa on otettu käyttöön palvelun mobiilisovellus. Sovelluksen avulla sähköautoilija näkee Virtapisteiden varaustilanteen reaaliajassa, voi varata itselleen tietyn latauspisteen etänä sekä käynnistää, lopettaa ja maksaa latauksen. Virtapiste-verkostossa on 60 latauspistettä eri puolilla Suomea.

Asematorilla Käsityöläiskadulla sijaitseva Virtapiste on Naantalin ensimmäinen julkinen sähköautojen latauspaikka. Pikalatauspiste avattiin käyttäjille heinäkuussa, ja toinen latauspiste on harkinnassa mahdollisesti vuoden 2016 aikana.

– Latauskertoja pisteellä on ollut 90. Käyttö on ollut odotetusti vielä vähäistä. Haluamme kuitenkin olla mukana edistämässä sähköautoilua tarjoamalla kaupunkilaisille ja matkailijoille mahdollisuuden ladata autonsa Naantalissa. Virtapiste-verkostosta sähköautoilija saa korkeatasoisimmat ja monipuolisimmat palvelut, kertoo Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala.  

Virtapiste-palvelua voi käyttää sovelluksen lisäksi tekstiviestillä tai RFID-tunnisteella (latauskortti tai avaimenperä). Palveluun kuuluu 24/7 päivystävä palvelunumero 0800-02200, josta sähköautoilijat voivat saada apua ongelmatilanteissa. Sovellus toimii myös karttapalveluna: Virtapisteiden lisäksi sovellus näyttää myös muiden palveluntarjoajien latauspisteet. 

Liikennevirta tarjoaa palvelun - latauspisteiden omistajat päättävät hinnoittelusta

Virtapiste-latausasemien verkoston operaattoriyhtiönä toimii Liikennevirta Oy, jossa Naantalin Energia on mukana yhdessä 17 muun energiayhtiön kanssa. Liikennevirta Oy:n roolina on tarjota verkoston käyttöön yhteiskäytön mahdollistavat teknologiat ja palvelut. Latauspisteen omistajat päättävät palvelun hinnoittelusta itsenäisesti omassa aikataulussaan.

– Lataaminen on tähän asti ollut maksutonta. Naantalissa palvelu on tulossa maksulliseksi vasta kesän kynnyksellä. Hinnoittelusta päätämme kevään aikana, Pasi Haarala sanoo.

Alkuvaiheessa Virtapisteitä on yhteensä 60 kolmellatoista eri paikkakunnalla. Näistä 37 on keskinopeita ja 13 on pikalatauspisteitä, joista yksi on Naantalissa. Liikennevirta Oy käy parhaillaan neuvotteluja eri tahoilla verkoston laajentamiseksi. Verkoston teknologiset valinnat on tehty siten, että kaikki olemassa olevat EU-standardin täyttävät latauspisteet on yksinkertaista liittää mukaan. 

Virtapiste-sovelluksen voi ladata maksutta sovelluskaupoista 10.2. lähtien Android, IOS ja Windows-käyttöjärjestelmille. Palvelun asiakkaaksi voi rekisteröityä osoitteessa http://virta.fi Huom. kuukauden siirtymäajan jälkeen 10.3. lähtien Virtapiste-latauspalvelut ovat ainoastaan rekisteröityneiden asiakkaiden käytössä. 

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Pasi Haarala, Naantalin Energia Oy, puh. (02) 436 2911
toimitusjohtaja Jussi Palola, Liikennevirta Oy, 050 434 0132

Kirjautuminen sekä linkit mobiiliaplikaatioihin

Virtapiste Facebookissa

Naantalin kaupungin sähkölaitos perustettiin vuonna 1912. Sähkölaitos yhtiöitettiin vuonna 1994, jolloin sen nimeksi tuli Naantalin Energia Oy. Yhtiön omistaa Naantalin kaupunki. Naantalin Energia Oy:n toimialue on noin 52 km2, ja asukkaita alueella on noin 14 500. Yhtiössä työskentele 14 energia-alan ammattilaista. www.naantalinenergia.fi

Liikennevirta Oy toimii Suomeen rakennettavan valtakunnallisen, yhteiskäyttöisen Virtapiste-latausasemien verkoston operaattoriyhtiönä.Liikennevirran omistajat ovat Ekenäs Energi, Helsingin Energia, Oy Herrfors Ab, Imatran Seudun Sähkö Oy, Jyväskylän Energia Oy, Kotkan Energia Oy, Lahti Energia Oy, Lännen Omavoima Oy, Mäntsälän Sähkö Oy, Naantalin Energia Oy, Nykarleby Kraftverk, Oulun Energia, Pori Energia Oy, Porvoon Energia Oy, Turku Energia Oy, Vaasan Sähkö Oy, Vantaan Energia Oy ja Vatajankosken Sähkö Oy.www.virta.fi

Avainsanat Liikennevirta Oy, Naantalin Energian asiakaslehti, Sähköauto, Sähköauton latauspiste, Virtapiste


Takaisin
Ota yhteyttä