Siirry sisältöön

Naantalin Energialle lisää tuulivoimaa

Julkaistu: 9.12.2014

Naantalin Energian osakkuusyhtiöt rakentavat uusia tuulivoimapuistoja Raaheen ja Tornioon. Voimaloiden valmistuttua Naantalin Energian tuulivoimatuotanto kasvaa lähes viiteen miljoonaan kilowattituntiin, mikä on noin kymmenen prosenttia yhtiön sähkön myynnistä.

Naantalin Energian oma sähköntuotanto kasvaa, kun Puhurin Kopsa 2 -tuulipuisto valmistuu Raahessa ja Rajakiirin tuulipuisto Torniossa. Puhuri Oy ja Rajakiiri Oy ovat osa Katternö Kraft -yhtiötä, josta Naantalin Energia hankki 4,3 prosentin osuuden helmikuussa.

– Puhurin tuulipuiston kakkosvaiheessa alueelle pystytetään kymmenen 3,3 megawatin voimalaa, joista suurin osa on jo valmiina, ja loput valmistuvat alkutalvella. Samanaikaisesti toisessa osaomistamassamme yhtiössä, Rajakiiri Oy:ssä, on rakenteilla viisi uutta tuulivoimalaa Tornioon. Yhteensä tuulivoiman osuus myymämme sähkön määrästä tulee olemaan vajaa kymmenen prosenttia. Oma tuotanto tuo vakautta ja parantaa yhtiön kannattavuutta pitkällä jänteellä, sanoo Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala.

Toistaiseksi Naantalin Energia ostaa valtaosan myymästään sähköstä pohjoismaisilta markkinoilta.

– Tällä hetkellä sähkön hinta on edullisimmillaan viiteen vuoteen. Tämän vuoksi alensimme määräaikaisia tarjoushintoja muutamalla prosentilla marraskuun puolivälissä.Takaisin
Ota yhteyttä