Siirry sisältöön

Heijastimista turvaa ekaluokkalaisten koulutielle

Julkaistu: 7.10.2014

Energiansäästöviikolla harjoitellaan järkevää energiankäyttöä

Naantalin Energia lahjoittaa heijastimet Naantalin koulujen ensimmäisten luokkien oppilaille. Lisäksi alakoulujen toisen luokan opettajat saavat energiansäästöstä kertovaa opetusmateriaalia käyttöönsä. Yhteistyö Naantalin koulujen kanssa on yksi osa yhtiön paikallista toimintaa..

– Haluamme olla mukana turvaamassa lasten liikkumista syksyn pimetessä. Heijastinta kannattaa käyttää myös taajamassa, vaikka Naantalissa onkin paljon hyvin valaistuja katuja, sanoo Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala.

– Otamme heijastinlahjoitukset mieluusti vastaan välitettäväksi koululaisille. Heijastimen käyttö on hyvä opetella automaattiseksi tavaksi jo pienestä pitäen, sillä autoilijoiden on vaikea havaita pientä lasta edes katuvalojen alueella, sanoo Naantalin sivistystoimen johtaja Irmeli Myllymäki.

Tieliikennelaki velvoittaa jalankulkijaa käyttämään heijastinta pimeän aikana. Liikenneturvan vuonna 2012 tekemän tutkimuksen mukaan kuitenkin vain joka toinen suomalainen käyttää heijastinta taajama-alueilla. Kaukovaloilla ajava kuljettaja havaitsee heijastimen kanssa liikkuvan jopa kolme kertaa kauempaa kuin ilman heijastinta kulkevan.

Tokaluokkalaisille vinkkejä järkevään energiankäyttöön

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 6. - 12. lokakuuta. Vuosittain toistuva kampanja kiinnittää huomiota energiansäästöön ja energiankäyttötottumuksiin.

Naantalin Energia on jakanut alakoulun tokaluokkalaisten opettajille opetusmateriaalia, jonka avulla opetellaan järkevää energiankäyttöä. Teemaviikolla yhtiö julkaisee myös päivittäin energiansäästövinkkejä sekä internet- että Facebook-sivuillaan. Lisäksi Pasi Haarala kertoo blogissaan, miten hän säästää energiaa omassa arjessaan. Naantalin Energian toimistolla saa koko tapahtumaviikon energianeuvontaa, jaossa on myös energiansäästöoppaita ja yhtiöstä voi lainata energiankulutusmittareita.

– Energianeuvonta on osa normaalia toimintaamme, mutta Energiansäästöviikon kunniaksi nostamme sen korostetusti esille. Koulujen kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo useita vuosia, kertoo Pasi Haarala.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Pasi Haarala, Naantalin Energia Oy, puh. 02 436 291102 436 2911Takaisin
Ota yhteyttä