Siirry sisältöön

Naantaliin ensimmäinen sähköautojen latauspiste

Julkaistu: 4.7.2014

Naantalin Energia on avannut sähköautojen pikalatauspisteen Naantaliin. Virtapiste on Naantalin ensimmäinen julkinen latauspaikka ja sijaitsee Asematorilla Käsityöläiskadulla. Se on osa valtakunnallista Virtapiste-verkostoa.

– Haluamme olla mukana edistämässä sähköautoilua tarjoamalla kaupunkilaisille ja matkailijoille mahdollisuuden ladata autonsa Naantalissa. Kannustamme asiakkaitamme energian järkevään käyttöön ja ekologisuuteen, ja tähän sähköautoilu vähäpäästöisenä liikkumismuotona sopii hyvin. Vahvistamme myös Naantalin imagoa matkailijaystävällisenä kaupunkina, kertoo Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala.

Asematori Käsityöläiskadun varrella valikoitui sijoituspaikaksi, koska se on helposti saavutettavissa sekä asukkaille että turisteille. Naantalissa sähköautojen lataus on maksutonta syksyyn asti. Myöhemmin autoilija voi ladata auton joko älypuhelimella, tekstiviestillä, prepaid-kortilla tai RFID-avaimenperällä.

Naantalin Energia on yhdessä 17 muun energiayhtiön kanssa mukana Liikennevirta Oy:ssä, joka on viime vuoden joulukuussa käynnistynyt sähköautojen lataamista varten perustettu yhtiö. Naantalissa avattu latauspiste on osa valtakunnalliseksi kasvatettavaa, yhteiskäyttöistä Virtapiste-verkostoa.  Ensimmäinen latauspiste on toteutettu yhteistyössä Nissanin kanssa.

www.virta.fi

Latauspiste3 P

Takaisin

Sähköautojen määrän 
ennustetaan kasvavan


Teknologian tutkimuskeskus VTT ennustaa, että sähköautojen osuus uusien henkilöautojen myynnistä kasvaa 10–15 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Tämä tarkoittaisi noin 15 000:ta sähköautoa. Trafin tilaston mukaan Suomessa oli toukokuun lopussa noin 550 sähköautoa.

– Sähköautojen ja latauspisteiden määrä ovat toisiaan ruokkivia asioita: mitä enemmän on käyttäjiä, sitä enemmän tarvitaan latauspisteitä ja toisin päin, sanoo Pasi Haarala.

Ota yhteyttä