Siirry sisältöön

Naantalin Energian 100-vuotisjuhlanäyttely Naantalin museossa

Julkaistu: 1.10.2012

Naantalin museossa avataan valtakunnallisella Energiansäästöviikolla 9. lokakuuta Naantalin Energian 100-vuotisjuhlanäyttely. Museon Humpin kiinteistössä esillä oleva pienoisnäyttely kertoo kaupungin sähköisestä historiasta.

Näyttelyssä on esillä kuvia yhtiön satavuotisen historian varrelta sekä vanhoja työkaluja, mittareita, sähkölaitteita ja kodinkoneita sekä vaurioituneita sähköverkon osia. Näyttelyssä voi tutustua myös esimerkiksi Lounais-Suomen Sähkön kotitalousneuvojan käytössä olleeseen salkkuun, johon on koottu erilaisia laitteistoja ja esineitä liittyen kotien sähkön käyttöön.


– Yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa on meille erittäin tärkeää. Olen hyvin iloinen siitä, että Naantalin Energia ehdotti yhteistyötä juhlavuoden kunniaksi. Näyttelystä on pyritty tekemään hyvin kansantajuinen, ja mukana on tietoiskuja sähkövirrasta, sähkön asentamisesta ja sähkölaitteista. Koululuokille on suunniteltu näyttelyyn liittyviä erityisopastuksia, ja moni luokka on jo varannut vierailuajan museolle, museonjohtaja Anne Sjöström kertoo.


Energiansäästöviikon teemapäivänä energianeuvontaa ja pullakahvit


Keskiviikkona 10. lokakuuta vietetään valtakunnallisen Energiansäästöviikon teemapäivää, jolloin Naantalin Energian henkilökuntaa on Humpissa jakamassa energiansäästövinkkejä. Mukana on myös yhtiön toimitusjohtaja Pasi Haarala. Näyttelyyn piipahtaville on luvassa pullakahvitarjoilu. Paikan päällä voi osallistua juhlavuoden arvontaan, jossa palkintona on joko vuoden sähköt tai sähköavusteinen polkupyörä voittajan valinnan mukaan.


– Näyttelyssä on paljon mielenkiintoista katsottavaa: uskon sen näyttävän meistä myös sen puolen, jota ei normaali arjessa näy. Humpissa voi tutustua historiallisiin etappeihimme, mikä on tärkeää, sillä keväällä julkaistua historiikkia ei ollut mahdollista jakaa kaikille asiakkaillemme. Yhtiö on ollut mukana rakentamassa nykyistä viihtyisää Naantalia, joten olemme sidoksissa paikkakuntaan ja asukkaisiin hyvin vahvasti. Siksi paikallisuus on keskeisellä sijalla juhlavuoden tapahtumissamme, toimitusjohtaja Pasi Haarala sanoo.


Naantalin 100 sähköistä vuotta -näyttely on avoinna Naantalin museon Humpissa (Mannerheiminkatu 21, Naantali) 9.–12. 10. klo 13 - 17, ja sen jälkeen tilauksesta 16.11.2012 saakka. Käynnistä voi sopia soittamalla museoon, puh. (02) 435 2727. Energiansäästöviikon teemapäivää vietetään 10.10. klo 12 - 18.


HUOM! Näyttelyymme on vapaa sisäänpääsy!


Lisätietoja: toimitusjohtaja Pasi Haarala, Naantalin Energia Oy, puh. 02 436 2911,

museonjohtaja Anne Sjöström, Naantalin museo, puh. 050 590 9365Takaisin
Ota yhteyttä