Siirry sisältöön

Naantalin Energia laskee sähkön myyntihintaa 1.3.2012

Julkaistu: 25.1.2012

Naantalilaisten sähkönkulutus laski vuonna 2011.

Juhlavuottaan viettävä Naantalin Energia laskee sähkön hintaa neljä prosenttia maaliskuun alusta.


Naantalin Energia Oy siirsi viime vuonna asiakkailleen 127,8 miljoonaa kilowattituntia sähköä. Määrä on lähes neljä prosenttia pienempi kuin edellisvuonna 2010. Kulutuksen laskuun vaikutti loppuvuoden lauha sää, joka suitsi osaltaan myös sähkön markkinahintoja. Naantalin Energia laskee sähkön hintaa maaliskuun alusta alkaen neljä prosenttia. Hinnanalennus koskee niitä asiakkaita, joiden sähkösopimus on voimassa toistaiseksi.


Naantalissa sähkönkulutus laski 3,8 prosenttia keskivertoa lämpimämmän loppuvuoden sekä teollisuuden lievästi vähentyneen sähköntarpeen myötä. Energiateollisuuden tietojen mukaan sähkön kulutus laski viime vuonna myös valtakunnallisesti täsmälleen yhtä paljon (3,8 %). Koko maassa sähköä kulutettiin 84,4 miljardia kilowattituntia.


- Viime vuosi on melko poikkeuksellinen, jos sähkön kulutusta tarkastelee viimeisen 20 vuoden ajalta: tänä aikana Naantalissa sähkön käyttö on lähes kaksinkertaistunut. Taustalla ovat muun muassa Naantaliin rakennetut uudet asuinalueet, aloittaneet yritykset sekä lisääntynyt kodinelektroniikka. Sähkön rooli on myös merkittävä eri lämmitysmuodoissa. Poikkeamia ovat olleet vain taantumavuodet 2008 ja viime vuosi 2011, Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala kertoo.


Naantalin Energia on päättänyt laskea sähkön hintaa maaliskuun alusta alkaen neljä prosenttia onnistuneen sähkönhankinnan johdosta. Lauha sää on pitänyt myös sähkön markkinahinnat kurissa. Suomessa spot-hinta oli 2011 joulukuussa 33,34 euroa megawattitunnilta, eli lähes 60 euroa vähemmän kuin edellisvuoden joulukuussa. Sähköpörssin vuosituotteiden hinnat ovat laskeneet 1 - 4 euroa megawattitunnilta ja vuosineljänneksen 4 - 7 euroa megawattitunnilta kuukaudessa.


Naantalin Energia täyttää 100 vuotta


Naantalin Energia viettää 100-vuotisjuhlavuottaan kuluvana vuonna. Naantalin kaupunginvaltuusto perusti Naantalin kaupungin sähkölaitoksen 26.kesäkuuta 1912, ja sähkötoiminta alkoi jouluaattona 1912 kaupungin jouluvalojen sytyttämisestä. Sähkölaitoksen nimi vaihtui nykyiseen 1990-luvulla laitoksen yhtiöittämisen myötä.


Naantalin Energia juhlii tasavuosiaan jalkautumalla naantalilaisten pariin erilaisissa tapahtumissa touko - syyskuussa, sekä järjestämällä tapahtumia valtakunnallisen energiansäästöviikon aikana lokakuussa sekä joulun alla. Huhtikuussa julkaistaan myös yhtiön 100-vuotishistoriikki, jonka kirjoittaa toimittaja Matti Välimäki.


- Olemme aloittaneet nettisivuillamme myös kaupunkilaisten ja alueen mökkiläisten sähkötarinoiden keräämisen. Tarkoituksena on houkutella ihmisiä kertomaan omia sähkömuistojaan esimerkiksi siitä, miten arki muuttui kun sähköhella tuli kotiin, tai kun katuvalot ensi kertaa valaisivat koulutien, Pasi Haarala kertoo.Takaisin
Ota yhteyttä