Siirry sisältöön

Naantalin Energia uudistuu parinkymmenen vuoden jälkeen

Julkaistu: 7.12.2010

Uusi yritysilme näkyy katukuvassa joulukuussa, nettisivut avautuvat keväällä.

Naantalin Energia Oy on uudistanut yritysilmeensä parinkymmenen vuoden jälkeen. Uudistuksen myötä yhtiön logo on uusittu ja myös nettisivut uudistetaan. Naantalin Energian uudessa logossa korostuu sininen merellisyys sekä keltainen aurinkoisuus. Myös sähkön maailma on tuotu visuaalisesti mukaan. Uusi ilme korostaa Naantalin Energian roolia vahvana paikallisena toimijana.


Naantalin Energian vanha ilme ehti olla käytössä vajaat 20 vuotta. Sitä aikaisemmin yrityksellä ei ollut varsinaista logoa tai visuaalista ilmettä. Tämän päivän tiukassa kilpailutilanteessa yritysmielikuvalla on suuri merkitys.


- Energia-alan yhtiöillä oli yhteinen ilme pitkään. Vasta kilpailun vapauduttua 1995 alettiin puhua markkinoinnista ja kilpailijoista erottautumisesta. Tämän päivän kireässä kilpailutilanteessa yritysmielikuvilla on suuri merkitys, toisin kuin ennen, Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala kertoo.


Vanhaa ilmeessä on perinteinen naantalilainen tunnus, aurinko. Logon muotoa on nykyaikaistettu, ja myös värimaailmaa ja tekstityyppiä on muutettu. Haaralan mukaan lopputulos on nykyaikainen ja toimiva.


- Kaikella on aikansa. Vanha ilme kuvasti omaa aikaansa, mutta nyt halusimme jotakin uutta, nykyaikaista ja iloisempaa. Visuaalisen ilmeen tehtävänä on osaltaan kertoa Naantalin Energian arvoista, jotka ovat ammattitaitoisuus ja luotettavuus, paikallisuus, kilpailukykyisyys sekä energian järkevä käyttö ympäristöä säästävällä tavalla, Pasi Haarala sanoo.


Vanhat lomakkeet ja kuoret käytetään loppuunUuden yritysilmeen hiominen aloitettiin viime tammikuussa. Uusi ilme on näkynyt joulukuun alusta lähtien yhtiön autojen teippauksissa, toimitilan lipuissa ja kylteissä sekä laskuissa ja tiedotteissa. Yhtiön uudet nettisivut avataan kevään aikana.


- Vanha ilme näkyy asiakkaille vielä osittain: esimerkiksi vanhoja kirjekuoria ja lomakkeita käytetään niin kauan kun niitä on jäljellä. Mitään ei heitetä pois, Haarala kertoo.


[Dokumentti Uusi graafinen ilme (1)]
Takaisin
Ota yhteyttä