Yhteistyössä paikallisuus on valttia

Pitkän linjan naantalilainen ravintolayrittäjä Heikki Routamaa on seurannut saariston matkailuelämää aitiopaikalta yli 40 vuoden ajan. Merisalin, Ravintola Trapin ja useiden muiden yritysten omistaja on ollut Naantalin Energian asiakas vuodesta 1988.

Paljon on ravintolamaailmassa muuttunut 70-luvulta, jolloin ihmetystä herätti Tavastin Killan, Heikki Routamaan ensimmäisen työpaikan, kesäterassi. Se oli Suomen ensimmäinen kadulle rakennettu anniskelualue. Aivan viime aikoina suurin muutos on tapahtunut ihmisten tavoissa ja odotuksissa. Kansainvälisyyden ja matkustelun lisääntyessä osataan vaatia enemmän ja hakea uusia kokemuksia. Ravintolakäynnit tehdään usein hetken mielijohteesta.

– Enää ei harkita koko viikkoa ja mennä sitten perjantaina tai lauantaina syömään ja juomaan pitkän kaavan mukaan. Ravintolat ovat osa jokapäiväistä elämää. Hetkestä nautitaan: kesäterassille pistäydytään juomaan cappuccino tai lasillinen viiniä. Ravintoloihin tullaan viihtymään ystävien kanssa tai poiketaan syömään, ennen kuin jatketaan matkaa, summaa Routamaa. 

Yrittäjien kesken tehdään paljon yhteistyötä

Naantali on alueena pieni, joten kaikkien yrittäjien panosta tarvitaan. Yhdessä saadaan enemmän näkyvyyttä ja kuuluvuutta. Talvisin mietitään tulevaa kautta ja suunnitellaan yhteisiä tempauksia, ja kesä on kiireistä toiminnan aikaa.  

– Asiakkaat pitävät siitä, että on paljon vaihtoehtoja. Omat kapasiteetit ovat kaikilla rajalliset ja apua tarvitaan. Niinpä suosittelemme toisiamme ja teemme paljon yhteistyötä, kertoo Routamaa.  

”Naantalin Energia on aina tavoitettavissa”

Routamaan mielestä yhteistyö Naantalin Energian kanssa on ollut erinomaisen sujuvaa jo vuosien ajan. Paikallisuudella on suuri merkitys. Palvelu on henkilöitynyt niin hyvin, että tuttuun asiakaspalvelijaan voi ottaa suoraan yhteyttä.  

– On ensiarvoisen tärkeää, että Naantalin Energia on aina tavoitettavissa. Emme tulisi toimeen ilman ympärivuorokautista palvelua, varsinkaan viikonloppuisin, kun paineet ja kävijämäärät ovat kovimmillaan. Aina silloin tuntuu nimittäin sattuvan jotain. Naantalin Energia on monta kertaa ollut päiviemme pelastus, kehuu Routamaa. 

 Routamaan mukaan asiat sujuvat mutkattomasti myös kun vikatilannetta ei ole. Jatkuva yhteistyö varmistaa, että häiriötilanteita voidaan ennakoida ja estää. 

– Vuosien varrella toimipisteiden sähköyhteyksien kehittämisessä on tehty paljon töitä: muun muassa jakelukeskuksia on uusittu ja toimipisteisiin sisään tulevaa virtaa parannettu, kertoo Routamaa.

Naantalin Energia Routamaa

Kiireisen kesän jälkeen Heikki Routamaan katse on jo tulevassa matkailukaudessa. 

Heikki Routamaa

Ravintoloitsija, toimitusjohtaja

  • Merisali
  • Ravintola Trappi
  • Trapin piha: Café Santala, Föribaari, Kotatupa
  • Saarikohteita: Ruohokari, Väskin Sauna
Ota yhteyttä