Taatusti paikallista aurinkosähköä

Sun Solar on naantalilainen yritys, joka myy aurinkoenergiajärjestelmiä kotitalouksille, yrityksille, taloyhtiöille ja maatalouteen.  

Tuoreen yhteistyön ansiosta aurinkosähkö on kaikkien naantalilaisten ulottuvilla. Asiakkaalle aurinkosähköjärjestelmän hankkimisesta on merkittäviä etuja.  

– Sijoitus järjestelmään maksaa itsensä takaisin 10–15 vuodessa, sillä sähkölasku pienenee, kun omat paneelit tuottavat osan tarvittavasta energiasta, Sun Solarin toimitusjohtaja Marko Pulkkinen kertoo.  

– Ja jos aurinkosähköä tuottaa yli oman tarpeen, Naantalin Energia on sitoutunut hyvittämään sen asiakkaan laskussa, hän jatkaa. 

Huolettomuutta elämiseen

Pulkkisen mukaan aurinkosähköjärjestelmä voi nostaa kiinteistön arvoa, kun kiinteistön energialuokka nousee. Edullinen aurinkosähkö tuo elämiseen huolettomuutta.  

– Kesäisin voi viilentää taloa ilmalämpöpumpulla ja lämmittää uima-allasta hyvillä mielin, kun hyödyntää hajutonta, mautonta, päästötöntä ja lähes kulutonta energiaa, Pulkkinen muistuttaa. 

Tekniikka ja sen hyödyntäminen kiinnostavat

Monia ihmisiä kiinnostaa tekniikka ja se, miten voitaisiin säästää energian kulutuksessa. Aurinkoenergiajärjestelmästä nähdään reaaliaikainen ja kumulatiivinen tuotto, säästö rahassa sekä hiilidioksidipäästöjen säästö (CO2).  

– Kaikkiin aurinkovoimaloihin voidaan liittää maksuton tuottoseuranta tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen avulla, Pulkkinen kertoo.  

Aurinkoenergiaa omaan kotiin

Järjestelmän tilaaminen käy helposti Naantalin Energian verkkosivujen kautta. Valittavana on neljä erilaista aurinkosähköpakettia. Sopivan aurinkosähköpaketin valintaan vaikuttavat energiantarve, talon koko ja ilmansuunta, johon paneelit suunnataan.  

– Suunnitteluvaihe on tärkeä, jotta osataan valita oikean kokoinen järjestelmä. Teemme aina yhteydenoton tai tilauksen jälkeen kotikäynnin, jossa suunnitellaan ja varmistetaan asiakkaalle oikeankokoinen ratkaisu ja sovitaan asennuspäivästä, Pulkkinen kuvaa.  

Luvat ja asennukset nopeasti

Sun Solar ilmoittaa tiedot Naantalin Energialle ja tekee laitetilaukset. Yritys tuo kaikki tarvittavat laitteet itse maahan, joten ostaja saa aina viimeisintä teknologiaa ilman välikäsiä. Tarvittaviin lupahakemuksiin kannattaa varata muutama viikko.  

– Katolle asennettaviin paneeleihin ei yleensä tarvita rakennuslupaa, ellei kyse ole suojelukohteesta. Kaupunkien järjestyssäännöt voivat edellyttää muita lupia. Yleensä riittää kuitenkin maksuton toimenpideilmoitus, Pulkkinen kertoo.  

Kun laitteet ja telineet ovat saapuneet, niiden asentaminen omakotitaloon onnistuu yleensä päivässä.  

– Meillä on omat asentajat ja kaksi sähkömiestä, joiden palveluita käytämme.  

– Kanssamme voi sopia myös hoitopalvelusta, joka kattaa paneeleiden vuosittaisen puhdistuksen ja ylläpidon, Pulkkinen lupaa. 


Lue lisää aurinkosähköjärjestelmistä

Naantalin Energia Sunsolar

Marko Pulkkinen on asennuttanut aurinkopaneelit myös oman kotinsa katolle.

Ota yhteyttä