Kenelle aurinkoenergia sopii?

Suurimman hyödyn aurinkosähköjärjestelmästä saa 10–20 vuotta vanhassa omakotitalossa, jossa on perinteinen sähkölämmitys, tai vanhemmassa talossa, jossa on öljylämmitys. Myös pienkerrostalot ja rivitalot ovat hyviä kohteita, koska niissä käytetään jatkuvasti paljon sähköä. Järjestelmiä asennetaan lisäksi yrityksille ja maatiloille.  

Kaikenlaisiin rakennuksiin

Aurinkopaneelit kiinnitetään telineisiin katolle tai maanpinnalle. Asennus onnistuu kaikille kattomateriaaleille.

Paneelit ovat turvallisia ja kestäviä eikä niissä ole mekaanisia tai liikkuvia osia. Ne on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, alumiiniseoksesta ja muovista. Vuosittaiseen huoltoon riittää puhdistus kostealla pyyhkeellä ja miedolla pesuaineella.  

Paneelien käyttöikä on noin 30–40 vuotta. Paneeleilla on 12 vuoden, asennustelineillä 10 vuoden ja aurinkoenergian sähköksi muuntavalla invertterillä 7 vuoden takuu.  

Mahdollisuus valtion tukeen

Yritykset ja maatilat saavat valtiolta tukea uusiutuvan energian investointeihin. Yksityishenkilöt voivat hakea kotitalousvähennystä järjestelmän asennuskustannuksista. Jos järjestelmää varten ottaa lainaa, korot saa vähentää verotuksessa.

Aurinkosähkö yleistyy

Yleinen sähkönkulutus tulee lisääntymään, kun jokapäiväisessä käytössä olevien laitteiden valikoima kasvaa. Monet polttomoottoreita käyttävät laitteet kuten autot muuttuvat sähköisiksi. 

Aurinkosähkö on normaalia sähköntuotantoa tukeva muoto. Sen käyttö on kaksinkertaistunut lyhyessä ajassa. Energiaa varaavien akkujen kapasiteetti paranee koko ajan ja niiden hinnat laskevat. Arvion mukaan 3–5 vuodessa omakotitaloihin on saatavilla akkuja, joihin tuuli- ja aurinkoenergiaa voidaan varastoida.

Aina aurinkoinen Naantali

Saksa on vuosia ollut aurinkoenergian hyödyntämisessä johtavia maita. Aurinkoenergialla pystytään ajoittain kattamaan jopa puolet maan sähköntarpeesta. 

Suomessa aurinko paistaa yhtä paljon kuin Saksassa. Varsinkin Naantalissa paistetta riittää: 10 prosenttia enemmän kuin Keski-Suomessa ja 20 prosenttia enemmän kuin Lapissa. 

Pitkä kausi tuottaa runsaasti aurinkosähköä maaliskuusta lokakuuhun. Toukokuu on kuukausista paras. Silloin ilma on puhdas siitepölystä, taivaalla ei ole kesäpilviä ja paneelit ovat talven jäljiltä vielä viileinä tehokkaimmillaan.


Lue lisää aurinkosähköjärjestelmistä ja tilaa omasi

Ota yhteyttä